catalan.kelpie.htm

kelpie Austalia

Benvinguts a la pàgina del Kelpie

el Kelpie, es la meva pasio i m'agrada camdiar idees amb les persones que'ls comparteixen, Aquest lloc esta dedicat a ells.

La vastra decisio esta presa o casi presa, l'australien Kelpie es potser, el gos que voste busca ?

La bola de pel que voste elegirà correspond al que voste busca o solsament es un cop de vista?

La visio d'aquestes pagines, un donarà una idee de les qualitats i defectes de una raça canina molt poc coneguda .

 

Origen

Aqueta raça es porbablement el fruti del cruçe entre el Dingo, gos salvatge de australia i el gos pastor Ecossais (Colley ) de pel curt, que va arrivar al continent australia sobre l'any 1870 .

ALLENS, un criador de corders, importà al 1870 una parella de Collies, de cabell llis, de nom JENNY i BRUTUS, i arriven a australia . Quan estaven a la travesia ella es trovaba embaraçada, i van neixer tres gosets de pastor molt maqus.

Tot el pais en parlava i el KELPIE va entrar dintre la legenda, Era una petita gosa negra i foc, Cesar es el gos que la va montar i era el fill de Brutus.

Mr. KING, amater de gosos, va comprar una petita famella descendent d'aquest cruce que va batejar KELPIE . Aquesta gossa va guanyar el primer concurs de gosos de ramat al any 1873 . Al 1908, aqesta raça va esta reconeguda i 9 gossos van estar presentats amb en nom de KELPIE a la primera Royal Show de Melbourne. Els gossos negres avans estaven nomenats " bards" del nom de un descendent mascle del KELPIE .

Caràcter

Es viu, rapit, molt actiu e incansable

Resiten, pot correr llarges distancies i semble que no li acabi mai la seva energia. Es una actitud instintiva d' aquest gos la custodia dels corders. Quan el ramat es compacte, no te porblemes per pasar per damunt dels cordersper anar rapidament de un punt a l'altre. Es un gos que obeeix molt al seu propietari i es mostre particularment dotat per la agilitat. A pesar de tot el seu caminar es de un petit guillot. s'adapta facilment i s'enten molt be amb els nens i va espontaneament on es troben ells . Es inutil esperar que sigui un gos de guardia, el Kelpie es un gos gentil.

Reproduccion Amater Kelpie Australia

Naiximents a finals del 2003

Reservar cachorros criats en familia, inscrits a L.O.F. Tatuatjes, Vacunes. 22 campions al certificat de naixement dels cachorros .

Semental Campio de france ,Europe, disponible per montar. Descendent millors linatjes australians i neocelandesos.

Per qualsevol informacion podeu cotecteu al ( 33 ) 05.55.84.42.51.

 

australien ©kelpie.com 2000